Vuosijuhlista

Taustaa

Oulun Luonnontieteilijät ry perustettiin vuonna 1995 kun nähtiin tarve löytää keino saattaa luonnontieteilijät yhteen. Oulun Luonnontieteilijät ry, tuttavallisemmin OLuT on viimeiset 20 vuotta tuonut luonnontieteilijät yhteen mitä erilaisempien tapahtumien avulla. OLuT on vuosien saatossa kasvanut suureksi kattojärjestöksi, johon tänä päivänä kuuluu seitsemän luonnontieteellisten alojen kiltaa.

Oulun Luonnontieteilijät ry:n tehtävänä on aina ollut tarjota tukiverkosto killoilleen sekä heidän jäsenilleen. OLuT ei halua korvata opiskelijoiden omia kiltoja, vaan tarjota lisää omien kiltojen päälle. OLuT:n näkyvin tehtävä on järjestää erilaisia tapahtumia opiskeluvuoden piristykseksi, mutta OLuT toimii myös kiltojensa jäsenten etujärjestönä, kiltojen välisenä yhdyssiteenä ja opiskelijoita yhdistävä järjestönä.

 

Vuosijuhlat

Oulun Luonnontieteilijöiden vuosijuhlia vietetään 7. marraskuuta 2015. OLuT juhlii vuosijuhliaan viiden vuoden välein ja koska nyt kyseessä on pyöreä vuosiluku, on juhla hyvin arvokas ja odotettu. Juhlat alkavat klo 16 ravintola Tubassa cocktailtilaisuudella, jossa kutsuvierailla on mahdollisuus esittää tervehdyksensä OLuT:n hallitukselle. Tilaisuudessa on tarjolla kuohuviiniä ja pientä purtavaa. Klo 18 alkaen varsinainen vuosjuhla alkaa ravintola Rauhalassa, joka sijaitsee samassa pihapiirissä Tuban kanssa. Juhlassa nautitaan illallinen juomineen, esityksineen ja puheineen. Pääjuhlan jälkeen siirrytään jatkoille paikkaan X, jossa tarjoillaan myös silliaamiainen klo 8 alkaen.

Pukeutuminen

Juhlan pukukoodi on tumma puku tai juhlapuku ja akateemiset kunniamerkit. Tämä tarkoittaa miehille tummaa pukua tai frakkia ja naisille mielellään pitkää iltapukua. Iltapuku voi olla myös lyhyempi, mutta koska kyseessä on iltajuhla, on suositus että helma yltää ainakin polvien alapuolelle. Akateemiset kunniamerkit ovat myös käytössä.